Om det apolitiska i Godmorgon, världen!

Efter det här inlägget ville Godmorgon, världen! göra ett reportage. Lyssna på mig, Martin Ådahl (Fores) och Folke Tersman (professor i praktisk filosofi) om den apolitiska samtiden.

Temat var också föremål för ett samtal mellan Sverker Sörlin och Eva Erman hos Kriskommissionen igår. Titta här. Rekommenderar också Dagens arenas intressanta rapport från Kriskommissionens Bommersviksseminarier.

Apropå det apolitiska i den moderata ideologin rekommenderar jag för övrigt detta gamla blogginlägg, som bland annat innehåller en analys av världens tråkigaste utopi (såsom den en gång beskrevs av en ung blivande statsminister).

Intressant och Netroots.

4 kommentarer

Under Övrigt

4 svar till “Om det apolitiska i Godmorgon, världen!

  1. Jag hör ofta uttrycket: Varför är det ingen som gör någonting? och då menar de den rådande politiksa situationen. Jag tror att det är så att vi Svenskar är så vana vid att bli omhändertagna och förlita oss på de folkvalda och ettablisemanget och inte vet hur vi ska bära oss åt när allting förändras från det vanliga och ställs på sin spets.
    VAKNA Svenska folket! Ingen annan kommer förändra.

  2. Bra, men jag blev lite irriterad över Martin Ådahl som fortsätter att torgföra att De Nya Moderaterna är ideologilösa, pragmatiska och rört sig mot mitten. Grundfrågan är om ideologier är något man säger eller något man gör. Retoriken må vara ideologilös – den faktiska politiken är det sannerligen inte! Moderaterna under Reinfeldt är betydligt mera ideologiskt höger än under Bildt – om vi ser på vilka faktiska reformer som genomförs.

  3. Ping: Tweets that mention Om det apolitiska i Godmorgon, världen! | Storstad -- Topsy.com

  4. Angående Motvalls’ inlägg så är ju frågan om ”ideologi” är det man gör eller det man säger att man vill göra. Det kan ju finnas olika motiv till att man genomför reformer, t.ex. att det gynnar den egna gruppens materiella intressen, eller att det gör att man lättare kan sitta kvar vid makten. Sådant kan ju dock knappast kallas för ”ideologi”. Kanske är den nuvarande regeringen mera höger än Bildts, men att den skulle vara mera ideologiskt höger är väl mera tveksamt. Men det finns förstås ingen vedertagen definition på ”ideologi”, så dessa anmärkningar har måhända begränsat värde…

Lämna en kommentar