Ökad jämlikhet eller nya köksstolar?

En intervju med mig, Sara Karlsson och David Eklind i nya Tvärdrag (plus fina bilder), där jag bland annat säger:

”Någonstans har vi börjat i fel ända. Vad vill folk höra? Hur ska vi få folk att tycka om oss? Men det är bara att gå till relationspsykologi A, ingen gillar den som desperat vill bli omtyckt. Man skulle kunna pröva att gå fram med lite självförtroende. Då kanske man skulle få en del av de där bostadsrättsmedelklassmänniskorna bara för att de tyckte att det var lite spännande med några som tror på vad de säger även om de inte talar direkt till plånboken. Men det har inte vi prövat. Det skulle jag tycka vore en bra idé.”

Gillar också David Eklind om kommunikation och innehåll:

”Vi ska vara försiktiga med att allt för fort ta steget till att formulera kommunikationsstrategin. Om man tänker sig en grundläggande gemenskapsplattform i Sverige, det är ju idrottsrörelsen. Det är en stor levande folkrörelse som massa människor engagerar sig i. Och det är ju inte så att kidsen går med i en fotbollsförening för att någon har lyckats berätta för dem att i en fotbollsförening där kan du få kamratskap och lära dig vad praktisk solidaritet betyder i verkligheten, utan man går ju med där för att man tycker att det är kul att spela fotboll ihop. Och då är man där. Det är kul liksom. Ingen kan förklara varför. Där måste vi ändå utnyttja att vi har majoritet i många kommuner och jobba på praktiska, konkreta idéer om hur vi kan ta tillvara på det.”

och Sara Karlsson om verklig förnyelse:

”Sen tycker jag att det finns mycket krav på att allting ska vara nytt. Jag fattar att vi behöver nya verktyg i det samhälle som vi lever i nu, men det blir nästan absurt – hur mycket nya tankar finns det? Vi har våra eviga värderingar och sen måste de anpassas efter samhällsutvecklingen. Det blir nästan som att man inte vågar säga jämlikhet och solidaritet för det är inte nytt. Men man måste ställa oss i relation till borgerligheten, som knappt har några idéer alls. De hade några för fyra år sedan. Vad de gör är att förvalta jobbskatteavdraget.”

(Men jag vill dementera att jag skulle vara medarbetare på Arbetarrörelsens tankesmedja.)

Läs också Johan Sjölander om Marx och otrohetsindustrin, Sara Gunneruds personliga betraktelse över vikten av att yrkesprogram ger högskolebehörighet, Löntagarbloggen om hur Malmös s-politiker satsar på alternativ till Fas 3. Läs också hemskt gärna Kajsa Ekis Ekman som säljer Regina Kevius badkar samt Tobias Nässéns böcker.

Intressant och Netroots.

Lämna en kommentar

Under Socialdemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s