En ros är en ros

Det finns dagar för att vara nyanserad, verserad och resonabel. Igår var möjligen inte en sådan dag, märker jag när jag i efterhand läser vad jag sa till GP.

Rebella och Johanna Graf är också arga. Peter Andersson citerar Ardalan Shekarabis kommentar om kongressunderlaget, samt påminner om ett bra förslag som diskuterats tidigare: att kongressen drar upp riktlinjer för ett fortsatt arbete med att utveckla politiken, och sedan återupptas i höst för att fatta beslut. Kanske något att driva för er som är kongressombud? Även Peter Johansson och Johan Westerholm kommenterar.

A och just det, här finns kongressunderlaget.

GP | SvD | Exp | Intressant och Netroots.

13 kommentarer

Under Kriskommissionen, Socialdemokraterna

13 svar till “En ros är en ros

 1. anna

  Äh, det är bra att du säger vad du tänkte och kände. Ibland är det bra att inte vara så himla nyanserad också. Kongressunderlaget kändes ju som ”intet nytt under solen”…

 2. Ping: Marta Axner » Blog Archive » Interndemokrati viktigare än höger eller vänster

 3. Återstår att ta vara på ilskan och inte bara knyta näven i fickan. Är det inte hög tid att organisera ett motstånd mot den gamla maktägande falangen snart?

 4. Inga-Lisa Sangregorio

  Jag läste kongressunderlaget och häpnade över hur det är möjligt att skriva så många sidor utan att säga någonting. Samtidigt blev jag glatt överraskad över att få en inbjudan att närvara vid kongressen, tydligen ett led i en ny öppenhet som dock inte verkar gälla politiken.

 5. Gydvan

  Håller med Anna, ibland är det bra att inte vara så nyanserad. Kongressunderlaget innehåller ju bara en en massa plattityder. Känns urvattnat och fullständigt meningslöst.
  Förstår inte syftet, ska ombuden diskutera det och vart ska det leda? Känns som seminarium man är på där det ska finnas utfyllnad för man har inte fått tag på fler intressanta föreläsare.
  Det finns så många frågor att diskutera inom S som är viktiga, visioner, delat ledarskap, samhällsanalys, självkritik m.m

  Sedan kan det ju vara en bra strategi att ha meningslösa punkter för de kan ju strykas/kortas ner ifall någon viktig diskussion dyker upp, som t. ex hur S ska gå vidare med kriskommissionens rapport….
  Så frågan är vilket det är, en strategi eller ett sätt att undvika att diskutera de viktiga frågorna?

 6. Nils Hultin

  Bra ju Marika! Vi har inte lagt ner all tiden på rapporten för att den ska samla damm.

 7. Lars Baron

  Är det den avgående partistyrelsen som gjort kongressunderlaget, så är det ju inga problem. Det gäller att kongressdeltagarna kör över underlaget och får igång en livlig och bra debatt.

 8. Ping: Påskuppropet mot de nya sjukreglerna sätter en snöboll i rullning! | LO Bloggen

 9. Helt rätt Marika. Får väl se om Juholt visar sig vara en helt annan person än han verkar vara vid en ytlig betraktelse, så att han kan ta tag i de riktiga framtidsfrågorna…

  Han lär dock behöva hjälp från yngre kompetenta och självständigt tänkande mäniskor som du!

 10. Ping: Dags att prioritera – och opponera! « Ett hjärta RÖTT

 11. Ping: Plattityder och pamfletter! | En Levande Vilja

 12. Ping: Vi behöver mer än ambitioner | Tidskriften Libertas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s