Sältan i politiken

Den allmänna politiska debatten, och särskilt under en valrörelse, kan göra vem som helst gråhårig av förtvivlan. Det handlar ju nästan aldrig om det som är viktigt på riktigt! Valrörelsen hittills har mest handlat om RUT-avdrag, Mona Sahlins personlighet och vem som kan sänka restaurangmomsen mest. Inte undra på att människor inte vet vad de ska rösta på.

Politiken tar sältan ur så många ord, säger Bosse Krogvig. Den politiska debatten tenderar att ta sältan ur själva livet, säger jag, i mina bittraste stunder.

Då hittar jag Dror Feilers valkampanj. Den är inte för ett parti jag kommer att rösta på. Men fin är den. Och den säger något om vad politik verkligen handlar om. Livet och döden, typ sånt.

Läs gärna ännu fler exempel här.

I övrigt rekommenderar jag idag Aurora Gullberg och Mats Engström och Johan Westerholm (gånger två) och Katrine Kielos om Reinfeldt och romerna samt, förstås, Thomas Hammarbergs och Anders Wejryds viktiga artikel i frågan från igår.

Och så dagens anbefallda läsning: ”Det är inte smutskastning varje gång någon säger emot Fredrik Reinfeldt”. Måste läsas!

Intressant och Netroots.

3 kommentarer

Under Övrigt

3 svar till “Sältan i politiken

  1. Ping: Sanningen om samhället – 2010-09-06 EM

  2. Var inte ledsen för det. Oroa dig inte.
    Du skriver så bra att det nog blir vänsterpartist av dig tillslut också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s