På teve

I tisdags var jag med på ett ekonomiskt seminarium som Socialdemokraterna i riksdagen anordnade och som Kunskapskanalen sände. Temat var Strategier för fler jobb, och övriga paneldeltagare var Daniel Lind och Roger Mörtvik. Titta gärna!

Vodpod videos no longer available.

I övrigt rekommenderar jag Alliansfritt som är behjälpliga när Reinfeldt inte har ordning på sina papper, och om du snappat upp nåt om att det tydligen är hemskt upprörande att en läkare som drabbats av regeringens omänskliga sjukförsäkringsregler fick vara med i SVT häromdagen, så tycker jag att du ska läsa det här inlägget. från Rebella och det här från Badlands hyena. Slutligen rekommenderar jag det här inlägget från Klara om att hon inte ställer upp på ”en valrörelse där personkulter tävlar med hatkulter, där krypandet för den media som till stor del är orsak till att att demokratin inte längre lever får styra varje människas steg… en valrörelse där allting bara är ett drama, där politiken är helt i skymundan, där ideologin är död… en värld där medborgare kallas för ‘väljare’ och konsumerar partier som schampoon i en livsmedelsbutik. Där opinionsinstituten får bestämma valresultatet”. Läs!

Andra bloggar om , , , , , , . Intressant och Netroots.

Annonser

1 kommentar

Filed under Arbetsmarknad, Ekonomi

One response to “På teve

  1. Ante

    Mycket bra blogg. Du beskriver viktiga fakta som tyvärr inte är med i valdebatten. Troligen beror det på att journalisterna kan för lite om hur ekonomin fungerar.

    Vi har haft hög arbetslösheten ända sedan 1992 när högern och vänstern blev överens om att hålla låg inflation med hjälp av hög arbetslöshet. Denna politik gör att om vi idag skulle samla ihop alla arbetslösa och skjuta dom skulle vi få full sysselsättning. Dagen efter skulle riksbanken kalla till ett extra styrelsemöte där man skulle besluta om en kraftig räntehöjning för att förhindra stigande löner och inflation. Efter ca 3 år skulle arbetslösheten vara uppe på jämnviktsarbetslöshetsnivån ca 6 procent.

    Har du Marika någon lösning på detta problem. Hur ska man kunna full sysselsättning eller väldigt låg arbetslöshet utan att inflationen tar fart?

    ps Jag tycker inte att skjuta alla arbetslösa vart tredje år är någon bra lösning…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s