Att bränna humankapital

Efter detta inlägg om jobbtorg och en kortsiktig arbetsmarknadspolitik bad Stockholms fria tidning mig att skriva en debattartikel på samma tema. Sagt och gjort – finns att läsa här! Passar särskilt bra en dag som denna när LO:s chefsekonom Lena Westerlund varnar för massarbetslöshet på grund av regeringens kortsiktiga ekonomiska politik: Westerlund lyfter bland annat upp just nedmonteringen av de välfungerande arbetsmarknadsutbildningarna. Ett Stockholms-perspektiv på detta finns i min artikel i Stockholms fria.

För övrigt är det glädjande att de rödgröna i sin kommande budgetreservation presenterar förlängt konjunkturstöd till kommunerna, efter regeringens ganska anmärkningsvärda återtagande av detsamma i VÅP:en. Krisen är verkligen inte över i kommunerna – utan förlängt konjunkturstöd riskerar tusentals välfärdsarbetare att få gå.

Apropå gårdagens ”nyhet” att Sverigedemokraterna är bäst på sociala medier rekommenderar jag (å det bestämdaste) Brit Stakston och Matti Palm samt Calle Fridén, som alla klokt visar att denna nyhet bör tas med en nypa salt.

Andra bloggar om , , , . Intressant och Netroots.

Annons

1 kommentar

Under Arbetsmarknad

Ett svar till “Att bränna humankapital

  1. Ping: Guldregn över kommunsverige « Joakim Hörsing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s